Korea ékkövei

#SorryJungin

2021. január 3.

FIGYELEM: FELKAVARÓ HÍREK! 

A mi napon (2021. 01. 03.)  rettenetes hír robbantotta fel Koreát, és egyben mozgatta meg az idolokat is. A hírességek és a netizenek is szinte mind egy szálig trendelték a #SorryJungin ( #정인아_미안해) hashtaget a közösségi médiában.

Az SBS Megválaszolatlan kérdések című műsorában ismertették a tragikus híreket, miszerint tavaly októberben elhunyt egy 16 hónapos, örökbefogadott kislány, Jungin. Miután kórházba vitték, kiderült, hogy Jungin súlyos sérüléseket szenvedett, sérült a hasnyálmirigye és más főbb szervei is, a gyomra megtelt vérrel, végtagjai és kulcscsontja eltört. A boncolásért felelős orvos így kommentálta: "Hogyan élhette a mindennapjait ilyen sérülésekkel?"

A programban azt is elmondták, hogy Jungint, akit 6 hónaposan fogadtak örökbe, a nevelőszülei többször is bántalmazták. A vizsgálat szerint a kislányt a nevelőszülők elhanyagolták: egyedül hagyták a kocsiban vagy otthon, többször fizikailag is bántalmazták. A kislány orvosa, és a napközis tanára gyanította, hogy Jungint bántalmazták, de a rendőrségre tett bejelentésüket háromszor is figyelmen kívül hagyták

A műsorban felfedett hírek fényében rengeteg híresség, köztük Seo Hyo Rim, Hwang In Young, Han Chae Ah, Cha Beom Geun és a Jimin is a twitterért, instagramért vagy waversért nyúltak, és a képeik alatt népszerűsíteni kezdték a #SorryJungin hastaget.

A hír még szélesebb körben való terjesztése érdekében a nézők egy nemzeti petíciós platformot is létrehoztak, és bírálták azokat a rendőröket, akik "teljesen figyelmen kívül hagyták az esetet". Néhányan még azt az üzenetet is terjeszteni kezdték, hogy "a rendőrség megölte a gyereket."

Továbbá sokan azt kérik, hogy szigorú büntetést szabjanak ki a nevelőszülőkre. A rendőrség gyermekbántalmazás miatt tartóztatta le az örökbefogadó anyát, a tárgyalás pedig jövőhét 13-án kezdődik. 

Az Instagramon a koreai nyelven írt hashtag több mint 6000 bejegyzést ért el. Ezt az online kampányt maga az SBS program kezdeményezte.

(Szerk.: Én ennek a posztnak a megírásával és hirdetésével szeretnék megemlékezni a kislányról. Sajnálom, Jungin. Rettenetes, ami történt veled.)

Ő pedig itt a kis Jungin


Forrás: ITT

2 megjegyzés:

  1. Szegény kislány! Remélem megbűnhődnek a vétkesek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon remélem, de sajnos a tapasztalat nem ezt mutatja. :(

      Törlés