Korea ékkövei

Valentin nap

2018. február 10.
A szerelmesek napjának közeledtével gondoltam hozok nektek egy bejegyzést arról, milyen is a Valentin nap Koreában. Gondolkoztatok már rajta, milyen kulturális különbségek lehetnek az ő és a mi országunk között ezen az ünnepen? Most megtudjátok!



Koreában a Valentin nap szintén Február 14-én van, azonban nem csak ezen az egy napon ünneplik meg a szerelmet, és nem csak ezen az egy napon ajándékozzák meg egymást, hanem szinte minden hónap 14-én! Lássuk is ezeket a napokat! 

Február 14 - Piros nap

Ezen a napon fiúk vannak a központban, ugyanis a lányok ajándékozzák meg a fiúkat! Ha egy lány szingli, de kiszemeltje van, akkor ezen a napon csokit ad neki. Az igazán elszánt szerelmes lányok saját készítésű csokoládéval lepik meg a szívüknek kedves fiúkat! Ilyenkor szintén gyakori jelenség a "couple clothes", vagyis a "páros ruhák", mikor a szerelmesek összeöltöznek, és így mutatják ki az egymáshoz tartozásukat.

Március 14 - Fehér nap (화이트 데이)

Ezen a napon a fiúk eldönthetik, hogy viszonozzák-e a korábban kapott csokoládét, vagy sem. Párok esetében persze viszonzott, ilyenkor a fiúk általában nagyobb értékben ajándékozzák meg a lányokat, mint a lány őket. Általában csokit, fehér ruhát, ékszert, fehérneműt szokás adni.
A hoppon maradt lányoknak, akik nem kaptak viszonzást a fiúktól, találták ki a következő napot.

Április 14 - Fekete nap (블랙데이)


Ezen a napon a szingli lányok, akiknek nincs barátjuk, vagy akik nem kaptak viszonzást, azok Jajangmyeon-t (자장면), vagyis fekete tésztát esznek, kimutatva ezzel, hogy ők Valentin napon nem jártak jól. Azonban ez jó nap arra is, hogy a párok egymásra találjanak, hisz ha egy srác azt látja, hogy valaki Jajangmyeon-t eszik mellette, annak tuti nem kell tartania a lány barátjának haragjától.
A szerelmesen azonban nem búsulnak ezen a napon, hisz ilyenkor ők boldog párost alkotnak. 


Május 14 - Sárga nap/Rózsa nap

Ezen a napon a párok sárgába öltöznek, és/vagy rózsát adnak egymásnak, ami igencsak megdobja a virágüzletek bevételét. A szinglik sem maradnak le semmiről, ők ilyenkor sárga curry-t esznek.




Június 14 - Csók nap

Ez a nap a csókolózásra buzdítja a szerelmeseket. Azért is különleges, mert Koreában még mindig nem elfogadott a nyilvános csókolózás, ezen a napon azonban még az idősebbek is elnézőek a nyilvános csókot illetően.
A szerelmesek ünnepei ezzel a nem érnek véget, de ez már egy másik cikk, amit itt olvashattok: Ilyen a szerelem Koreában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése