Korea ékkövei

Page Turner

2019. január 11.
Műfaj: zenés, dráma, webdráma

Dátum: 2016

Részek száma: 3

Ismertető: A történet 3 fiatalról szól, akik álmok és csalódások között élnek. Yoon Yoo Seul egy nagyon tehetséges zongorista, de nem szereti, amit csinál, egyedül anyja nyomása miatt folytatja. Ám mikor a lány megvakul, úgy dönt, abbahagyja a zongorását. Cha Sik sportoló, rekordot döntött a rúdugrásba, ám egy sérülés miatt abba kell hagynia a sportot, és új álmot kell találnia.  Seo Jin-Mok szintén tehetséges zongorista, ám apja nem ismeri el őt, így nincs önbizalma, hiába jó abban, amit csinál, és hiába imádja a zongorázást. A történet az ő álmaikról és csalódásaikról szól.

Főszerepben: Kim So-Hyun (Yoon Yoo Seul), Ji Soo (Cha Sik) és Shin Jae-Ha (Seo Jin-Mok)


Online: Sorozatbarát

Véleményem: A legtöbb webdrámával az szokott lenni a bajom, hogy iszonyú rövidek, és emiatt kidolgozatlanok, vagy összecsapottak. Na már most ez a sorozat más volt. Itt nem zavart, hogy ilyen rövidke volt, mert épp annyit mutattak be, amennyit kellett, minden érzést átadtak ez alatt a 3 rész alatt, amit kellett, és így volt tökéletes. Biztos lehetett volna belőle egy hosszabb sorozatot is csinálni, de ez így nagyon is jó volt. Ez egy rövidke történet volt, betekintés 3 fiatal életébe, ami nem kellett sokáig húzni, mert 3 rész alatt is el lehetett mesélni az ő történetüket.

Ahogy az ismertetőből is láthatjátok, a történet három fiatalról szól. Az egyikük Yoon Yoo Seul, egy nagyon tehetséges zongorista lány. De minden tehetsége ellenére nem szereti, amit csinál, az anyja álmát éli, aki konkrétan ráerőszakolja a zongorázást. Aztán a lány egy baleset következtében megvakul, és abba kell hagynia a zongorázást. Innentől nem szeretne semmi mást, csak azt hogy saját döntéseket hozhasson, s úgy alakíthassa az életét, ahogyan ő akarja. Nehéz neki vakon élni, így folytatnia a mindennapjait, de nincs egyedül.

Ott van például Seo Jin-Mok, az ősellensége. Ők ketten egy régebbi incidens miatt utálják egymást, ám mikor a lány megvakul, Jin-Mok titokban mindig segít Yoo-Seulnak, mindig ott van, ahol a lány, figyel és vigyáz rá. Jin-Mok, Yoo-Seullal ellentétben nagyon szereti a zongorázást, ám az apja nem ismeri el, ügyetlennek nevezi, aki nem lesz jó semmi másra, mint zongoratanárnak. Jin-Mok pedig nagyon szeretne sikeres lenni, és szereté, ha az apja odafigyelne rá, és elismerné. Az ő álma az, hogy sikeres legyen, és elismerjék a tehetségét.

A harmadik főszereplőnk Cha-Sik, aki sikeres rúdugró. Épp, miután megdöntötte a rekordot megsérül, és abba kell hagynia a sportot. Cha-Sik semmi másban nem volt jó, semmi mást nem tudott elképzelni magának, így érthető, hogy elkeseredik, és úgy érzi, nincs értelme az életének, mikor rájön, hogy le kell mondania az álmáról. Az ő álma valójában szerintem az volt, hogy legyen egy álma. Hogy ne legyen céltalan, és bizonyíthasson. És mikor megtalálta azt az új álmot, ami értelmet ad mindennek, akkor nagyon kitartóan küzdött érte. Én is örültem, hogy új cél talált, mert ennek az életvidám, optimista srácnak nem állt jól a búslakodás. Ő, ahogy Jin-Mok mindig Yoo-Seul mellett volt, ám ő Jin-Mokkal ellentétben nem titokban segít a lánynak. Nem is tudom, melyik volt a szimpatikusabb, a csendesen gondoskodó Jin-Mok, vagy a kissé zajos, bolondos Cha Sik. 

Ami nem tetszett, az Yoo-seul karaktere volt. Valahogy ezek a beképzelt, beszólogatós, leégetik a másikat karakterek nem jönnek be. De ha figyelembe vesszük, min ment keresztül, és így is erős tudott maradni, akkor már kicsit jobban megértem őt. Azonban haragudtam rá, amiért annyiszor bántott Cha Sik-et, holott nem érdemelte meg.


Mindent összevetve én mindenkinek ajánlom ezt a rövidke kis sorozatot, mert semmit nem veszítetek vele, de nyertek három órányi megható szórakozást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése