Korea ékkövei

10 ijesztő sasaeng történet

2020. március 20.
Ahogy azt talán már tudjátok, a sasaeng őrült rajongót jelet. Ezek a megszállott rajongók követik az idolokat, betörnek a privát szférájukba, a kollégiumaikba, fogdossák őket, lopnak tőlük, és még hasonló finomságokat művelnek. A sasaengek sajnos mind a mai napig nagy problémákat okoznak, nem egy idol lett paranoiás, és küzd a mai napig mentális problémákkal miattuk. Most 10 nagyon durva és ijesztő sasaeng történtet hoztam el nektek.

Figyelem: felkavaró, néhol gusztustalan tartalom!

1. Taecyeon

A 2PM banda énekese, Taecyeon egyszer olyan levelet kapott egy sasengtől, amitől még a nem túl finnyás emberek is hányingert kapnak. Ez az elvetemült "rajongó" ugyanis a saját menstruációs vérével vetette papírra a szavait. A levél így szólt: "Ez a menstruációs véremmel írt levél Taecyeonnak szól. Ok Taecyeon, nem élhetsz nélkülem!" A levelet pedig "megszórta" a fanszőrzetével. Végül az illető annyi utálatot kapott, hogy nyilvánosan is bocsánatot kért a viselkedéséért. 

2. EXO Baekhyun

Baekhyunnak a saját bátyja esküvőjén gyűlt meg a baja a sasaengekkel, akik belopództak, és elrejtőztek a vendégek között. A fiúk egy gratuláló dalt énekeltek volna az ifjú párnak, azonban a hívatlan vendégek egyszer csak felálltak a székeikre, és videózni kezdték a fiúkat, mindeközben pedig hatalmas ricsajt csaptak. És ha ez még nem lenne elég, az ifjú pár a tortát sem tudta rendesen felvágni. Az EXO tagok ugyanis a ceremónia alatt a menyasszony és a vőlegény mögött álltak, és mikor a tortavágásra került a sor, a sasaengek egyszerűen odatömörültek, elzárták az utat a vendégek elől, képeket csináltak és autogrammokért könyörögtek.

3. CNBLUE Jonghyun

Jonghyun rajongója nyilván nagyon szeret bújócskázni, egy este ugyanis, még a debütálás körüli időszakban Jonghyun egyedül volt a szobájában, és a gitárján gyakorolt. Egy bizonyos részt próbált újra meg újra, azonban folyamatosan rontott, és ettől egyre frusztráltabb lett. Egy újabb rontás után azonban hirtelen egy kuncogást hallott a szekrény mögül. Mikor odament, hogy kinyissa, egy sasaeng rontott ki a szekrényéből, és miközben elrohant azt monda: "szép munka volt, oppa!"

4. Super Junior

A fiúk még a koleszos időszak alatt kaptak egy elég para levelet, amiben az állt: "Donghae macis alsógatyája nagyon cuki." Maradjunk annyiban, hogy onnantól kétszer is megnézték, hogy jól behúzták-e a függönyöket...

5. Big Bang Taeyang és G-Dragon

2009-ben néhány sasaeng levelet küldött a két Big Banges fiúnak, amit néhány helyen a saját vérük borított. Állítólag az egyik rajongó a nyakát és a tenyerét, a másik pedig a nyakát és a csuklóját vágta meg, és azzal kenték össze a leveleket. Ugyanebben a hónapban, az MBLAQ Lee Joon-ja is kapott egy véres levelet. 

6. GOT7 Jackson

Jackson autó balesetbe került egy sasaeng miatt, aki kocsival próbálta követni őt, és a fiú meg is sérült. A JYP ki is adott egy közleményt, amiben elmondták, hogy egy fan okozta a balesetet és megsebesítette Jacksont, ezenkívül pedig felhívták a figyelmet arra is, hogy követni a fiúk kocsiját komoly veszélybe sodorhatja őket.

7. Taeyeon

A Girls' Generation az Angel Price Music fesztiválon lépett fel a "Run, Devil, Run" dalával, mikor egy férfi rajongó megpróbálta lerángatni Taeyeont a színpadról. A férfi egyszerűen felsétált a színpadra, és a fellépés közepén megragadta Taeyeont, és megpróbálta magával vinni. Szerencsére a férfit megállították, mielőtt szó szerint elrabolhatta volna Taeyeont.

8. JYJ Yoochun

Yoochun sasaeng rajongói valami új faj, merthogy odáig is elmentek, hogy kamerákat szereltek fel a parkolóba Yoochan házánál. A felvételek mutatják, hogy Yoochan a falnak lapult, és félelmében minden sarokban körbenézett, mielőtt továbbment volna, attól tartva, hogy megjelennek a rajongók.

9. Taeyeon

Szegény lánynak meggyűlik a baja ezekkel az elvetemült rajongókkal. Ugyanis már több alkalommal is megszerezték a telefonszámát, és az éjszaka közepén hívogatták, és küldtek neki üzenetet. Mikor a rajongók látták, hogy elolvasta az üzeneteket, akkor rögtön elkezdték hívogatni, és mindezt fáradhatatlanul, egész éjszaka. Ezek a rajongók más sasaengeknek is továbbították a számát, így szegény lánynak már nem egyszer kellett figyelmeztetéseket kiposztolnia a közösségi médiára. 

10. BTS Jungkook

2016-ban felröppent a hír, hogy a legfiatalabb tagnak, Jungkooknak barátnője van. A sasaeng fanok természetesen kiverték a hisztit, és a legmocskosabb dolgot művelték, amit csak művelni lehet. Egy lány kiposztolt twitterre egy képet a szétvágott csuklójáról, és arra kérte a többi rajongót is, hogy vágják fel a csuklójukat, ezzel protestálva, hogy nem támogatják Jungkook kapcsolatát. Van, akik Jungkook nevét véste a csuklójába, van aki azt, hogy "Sosem leszek elég jó" vagy épp "Jungkook Oppa elárult minket!

7 megjegyzés:

  1. Tényleg hátborzongató fanatizmus.
    Köszönöm, hogy elolvashattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony... Borzasztó, milyen emberek vannak. ><
      Nincs mit, én köszönöm, hogy benéztél, és írtál! :)

      Törlés
  2. Gondolni sem mertem volna, hogy ilyenek is lehetnek a sasaengek...
    Ez borzalmas.
    Én is köszönöm, hogy elolvashattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ők sajnos szinte csak ilyenek. Horrorisztikusak. :(
      Nincs mit, köszi, hogy benéztél. :)

      Törlés
  3. Azt hiszem lemaradtam Jungkook 2016-os "barátnőjéről". Mi alapján terjedt el az a hír, vagy egyáltalán született meg? És miért vágják magukat akkor is, ha ennyire semmi valóságalapja nincs?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ilyen pletyka akármi alapján terjedhet. Jungkook mostani barátnős szituja például azon alapult, hogy elment tetoválást csináltatni, és a tetováló lánnyal csinált egy közös képet, amin hátulról átöleli a derekát. Ennyi volt. Erre a rajongók nekiálltak spekulálni, és annyira bedühödtek, hogy lehet, hogy az a lány a barátnője, hogy voltak, akik elmentek a tetováló szalonba, és megfenyegették a lányt. Addig fajult a dolog, hogy az üzlet látta kárát, és a lánynak ott kellett hagynia a munkahelyét. És ez egy 2019-es sztori... Tehát tényleg, a legkisebb, legapróbb hülyeségen is megőrülnek az emberek.

      Most képzeld el, hogy abban az illúzióban élsz, hogy a kedvenc idolod konkrétan csak érted létezik. Vele fekszel, vele kelsz, állandóan vele foglalkozol. Minden pénzedet kiadod rá, mindenhová követed, hogy lásd, hogy megérinthesd. Az egész életed neki szenteled (mert a sasaengek ezt csinálják). Erre egyszer csak azt látod, hogy "van képe" más lányokkal ölelkezni, szórakozni, beszélni, vagy egy légtérben lélegezni. Na ezért akadnak ki, és ilyenkor bármit megtesznek, hogy az idol felfigyeljen rájuk, és azt a lányt, akinek a neve merészelt egy mondatban szerepelni az ő oppájukkal, igyekeznek tönkretenni.

      Fogalmam sincs, mit képzelnek ezek magukról, de nagyon ijesztőek, és főleg veszélyesek. El tudják érni, hogy az idolok pánikbetegek legyenek, mentális problémákkal küzdjenek, ráadásul miattuk rúgják ki ezeket a szegény lányokat (vagy fiúkat) a munkahelyükről. Ráadásul az idolok még BOCSÁNATOT is kérnek, amiért aggodalmat okoztak... Nagyon-nagyon komoly ez a dolog, ami ott megy. Szerencsére a legtöbben már kezdik leszarni, hogy mit akarnak a sasaengek, és a cégek is magasról tesznek rájuk. Na persze nem mindegyik, és mindig nagyon komoly a helyzet.

      Törlés
  4. Ezek borzalmasak. Nem csodálom, hogy a legtöbbjük fél. Azok az emberek akik ilyen messzire mennek azok betegek. Azoknak nagyon hiányzik valami az életükből, viszont nincs joguk egy idol élete felett ítélkezni főleg nem befolyásolni azt. Uram isten...ah..nem tudnám eléggé érthetően és normálisan kifejezni magam. Azonban hiába nem foglalkoznak mára már velük ó, vagyis a többség attól még vannak, léteznek és problémát okoznak csak egy valamit nem értek. Ha valakit szeretsz, tisztelsz, felnézel rá nem az ő boldogsága, biztonsága fontos?

    VálaszTörlés