Korea ékkövei

Rövid életű K-pop csapatok

2020. április 8.
Sajnos nem minden csapat éli túl nemhogy a 7 éves mérföldkövet, de még a 2 évet sem. Rengeteg sikertörténetet ismerünk, de az igazság az, hogy nagyon sok banda kerül a süllyesztőbe, és oszlik fel, már debütálás után borzasztó hamar. A kemény munka és a kitartás nem mindig hoz sikert, és most ezekre hoztam nektek példákat.

X1

A fiúkat a Produce 101-ből válogatták össze, és oltári nagy hype-ot kaptak a debütáláskor. Azonban kiderült, hogy a műsor összes évadában manipulálva voltak a szavazatok, és ez a botrány/felháborodás lehetetlenné tette, hogy a fiúk folytassák, és fel kellett oszlaniuk.
(Hallgasd meg őket ITT.)


The Ark

Róluk már írtam egy korábbi posztban. A lányok 2015-ben debütáltak a 'The Light' című dalukkal, és elég sokan hallottak róluk, és hallgatták a számot. A cég a két tag, Yuna és Minju távozására fogta a feloszlást. Viszont, ahogy azt a korábbi posztban is írtam, a pletykák szerint a cég egy hivalkodó koncepció váltást akart, ami a lányoknak nem tetszett.
(Hallgass bele ITT.)


Purplay

A csapat 2013-ban debütált, és egyetlen single-t adott ki, a Watch Out Purplay-t, majd még abban az évben feloszlott.
(Hallgasd meg ITT.)


Demion

A csap öt tagból állt, és 2013 szeptember 27-én debütáltak a Lion's Bridge alatt, Ask Her Out (고백해) című számukkal. Azonban 2014 október 5-én pénzügyi okok miatt fel kellett oszlaniuk.
(Hallgasd meg a dalt ITT.)


1PUNCH

A duó csapatot ONE és Samuel alkotta. 2015 januárjában debütáltak, azonban Samuel végül bekerült a Produce 101 második évadába, ONE pedig leszerződött a YG-vel, és ilyen körülmények között nem tudtak csapat maradni, és még ugyanazon év szeptemberében feloszlottak.
(Hallgasd meg őket ITT.)


Forrás: ITT

2 megjegyzés: