Korea ékkövei

10 K-pop csapat, akiket a saját ügynökségük tett tönkre

2020. január 20.
Ismerős az MBLAQ, 2NE1, B.A.P, Miss A vagy épp a 4Minute és a hasonló nagy nevek? Anno ők mind nagyon népszerű, felkapott és tehetséges bandák voltak, a régi k-pop vezető és meghatározó alakjai, nagy rajongótáborral, erős potenciállal és fényes jövővel. Végül mégis mindegyik eltűnt, feloszlott, vagy épp évek óta hiátuson van. Iszonyú nagy szívfájdalom ez, főleg azoknak, akik abban az időben lettek k-popperek, mikor ezek a bandák a csúcson voltak. Ti is szerettétek volna tudni, hogy mi történt velük? Hoztam most nektek egy cikket, amiben megtudhatjátok!


1. After School

A Pledis Entertainment híres arról, hogy fogalma sincs, hogyan menedzselje a lánybandákat. Az After School utolsó comeback-je 2013-ban volt a First Love-val, utána pedig Japánban kezdtek tevékenykedni. Nem sokkal ezután pedig a banda kezdett eltűnni a süllyesztőben. A lányok hamarosan elhagyták a csapatot, a korábbi maknae, Lee Kaeun csatlakozott a Produce 48-hez, de nem sikerült végigvinnie, és elhagyta az ügynökséget, mikor a program véget ért. Az After School még máig nem oszlott fel hivatalosan, azonban az egyetlen megmaradt tag Nana.


2. B.A.P

A rajongók a mai napig dühösek a TS Entertainmentre, amiért nem figyeltek oda rendesen a B.A.P-re. Mikor debütáltak, a BTS-el hasonló szinten voltak, és az emberek azt hitték, hogy az ipar szupersztárjaivá válnak. Azonban a rossz menedzsment miatt a fiúk rengeteg pert indítottak, hamarosan pedig eltűntek.


3. MBLAQ

Az MBLAQ-et Rain hozta létre, és mikor debütáltak, meglehetősen jól teljesítettek, és vezették a listákat is. Megkapták a kellő elismertséget, azonban az ügynökség nem tudta, hogyan promotálja a fiúkat, így a tagok egyenként kezdték elhagyni a bandát. Az utolsó comeback-jük 2015-ben volt, azóta pedig hiátuson vannak.


4. Pristin

A Pristin egy újabb Pledis Ent.-es lánybanda, akit az ügynökség nem tudott életben tartani. Pedig a lányokban minden megvolt, hogy a következő nagy banda legyen. Két tag közülük, Nayoung és KyulKyung az I.O.I tagjai voltak, a többiek közül pedig sokan részt vettek a Produce 101-ban. De miután Kyla egészségügyi okokból az Államokba utazott, rögtön az első comeback-jük után, a Pledis hagyta a lányokat eltűnni. 2019-ben aztán létrejött egy sub-unit, Pristin V névvel, ami elég sikeres is volt, azonban nem sokkal ezután a Pledis feloszlatta a bandát.


5. 4Minute

Nagyon sokan állították, hogy a Cube Ent. hagyta a lányokat 'elrohadni'. Csúnyán hangzik, de így igaz. A lányok maguk mondták, hogy ők szerették volna meghosszabbítani a szerződésüket; Jiyoon elmondta, hogy mielőtt beszélhettek volna a csapat további tevékenységeiről, a szerződés lejárt, és olyan volt, mintha ők is csak a hírekből tudták volna meg, hogy feloszlottak. Elmondásuk szerint egyáltalán nem gondoltak erre, de végül a cég miatt fel kellett oszlaniuk.


6. Topp Dogg/Xeno-T

Az ő útjuk nagyon rögös volt. Eredetileg 13 taggal debütáltak, és a dolgok akkor kezdtek elcsúnyulni, mikor Kidoh és Gohn a karrierük rossz menedzselése miatt beperelték a céget. A-Tom is visszavonult, hogy részt vegyen a Produce 101 második évadában, aztán csatlakozott a JBJ-hez, ezzel elhagyva a Topp Dogg-ot. A csapat utolsó tevékenysége 2018-ban volt.


7. 2NE1

Hogy a YG Entertainment feloszlatta a 2NE1-t egy durva sokk volt mindenki számára - még a tagoknak is! A 2NE1 vitathatatlanul a K-pop egyik legjelentősebb csapata, a hírnevük a mai napig tagadhatatlan. A rajongók egyetértenek abban, hogyha a YG megadta volna a kellő támogatást Minzy-nek, akkor nem hagyta volna el az ügynökséget. A YG-nek CL-t is támogatnia kellett volna az amerikai debütálás kapcsán, ahogy Park Bom-nak sem kellett volna hátat fordítania, mikor kitört a drog botrány. De a YG állítólag szeretett volna egy másik lánybandát alakítani, akiknek a 2NE1-hez hasonló tehetsége van, mégis "szebbek" náluk. A YG ugyanis úgy kommunikálta a lányokat a nyilvánosság felé, mint egy "csúnya", de "lenyűgöző tehetségű" bandát.

8. The Ark


A The Ark-ot még azelőtt elkaszálták, hogy valóban ragyoghattak volna. Az ügynökségük ugyanis nem sokkal a debütálás után feloszlatta őket. Nagyon nagy kár, ugyanis a lányok nagyszerű táncosok voltak, és vokál téren is figyelemreméltóak. Sokan úgy vélik azonban, hogy az egyik vokalista egészségügyi problémája miatt, ami miatt nem volt képes énekelni, oszlott fel a banda. A pletykák azonban azt is mondják, hogy a cég változtatni akart a koncepción, valami hivalkodót akart, amit a lányok elutasítottak.


9. Crayon Pop


A Crayon Pop az a csapat, akikből lehetett volna valami/valaki, de a cég elszúrta. Sokan nem értették, hogyhogy nem vitték többre, és a nagy áttörés után, amit a "Bar Bar Bar" számukkal értek el, miért nem folytatták, és nőtték ki magukat egy, a többiekhez hasonló sikeres bandává. Nos, ennek az az oka, hogy az ügynökségük, a Chrome Entertainment nem ragadta meg a lehetőséget, és nem kezdett semmit a lányok újkeletű népszerűségével, így a hype körülöttük hamarosan megcsappant.


10. Miss A

A Miss A akkor kezdett elindulni a lejtőn, mikor a JYP pénzügyi válságba került. Suzy akkoriban kezdett el aktívan színészkedéssel foglalkozni, és ahelyett, hogy a bandát promotálta volna, a cég Suzy-nak adott egyre több munkát. Hamarosan a bandát már úgy ismerték, mint "Suzy és a barátai", és sokan úgy vélték, hogy a JYP-nek az lett az új elgondolása, hogy "még ha nem is comeback-eltetjük őket, Suzyval akkor is kereshetünk pénzt." Hamarosan a tagok elhagyták a bandát, a csapat pedig feloszlott.



Ti mit gondoltok erről? Melyik banda eltűnése fáj nektek a legjobban? Osszátok meg velem kommentben! 

Forrás: ITT

2 megjegyzés:

  1. Azért érdekes, hogy a legtöbbjük a szőkékért van oda. Köszi a cikket, érdekes volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezt a másik poszthoz akartad írni. :)
      De igen egyébként. Holott Koreában hangoztatják, hogy a sötét hajúak a pasik ideálja... Úgy tűnik, mégsem.

      Törlés