Korea ékkövei

Szomorú történetek az idolok tetoválásai mögött

2020. január 23.
Koreában a mai napig nem túlzottan vannak oda az emberek a tetoválásokért, olyannyira, hogy nagyon gyakran az idoloknak el kell takarniuk őket egy-egy fellépés, vagy show során. A tetovált idolok ugyanis nagyon gyakran nem kerülhetnek be a TV-be, vagy a közösségi médiára. De mint tudjuk, azt, aki tetováltatni akar nem nagyon fogja megállítani a kultúra, vagy a média ereje. És nagyon sok esetben ezek a tetoválások nem csak szépek, nem csak azért kerültek fel egy idol testére örökre, mert jól mutatnak, vagy mert megtetszett neki, hanem bizony azért, mert komoly jelentéssel bír az illető számára. Most 6 olyan idolt hoztam el nektek, akiknek a tetoválásuk egy szomorú történetről mesél.

1. Hyolyn kereszt mintázatú tetoválása

Az énekesnőnek nem egy tetoválás van a testén, de a legszembetűnőbb a kereszt alakú a hasán. Amellett, hogy Hyolyn keresztény vallásosságát jelöli, van egy sokkal szomorúbb történet is a tetoválás hátterében. Mikor Hyolyn megszületett, több komoly betegséget is diagnosztizáltak nála, köztük a gyermekrákot. Amint megszületett, inkubátorba tették, hogy életben tartsák. Az orvosok sikeres műtétet hajtottak végre rajta, de egy évvel később újabbra volt szükség. És ezek a beavatkozások nyomot hagytak a hasán is.
"Arra gondoltam, mi lenne, ha eltakarnám a heget egy olyan tetoválással, ami illeszkedik az alakjához?" - Hyolyn
Bár a története szomorú, Hyolyn azt mondja, sokkal több önbizalmat adott neki, hogy eltakarta a sebhelyet.


2. Yeri "Aurora" tetoválása

A Red Velvet Yerijének van néhány apró, nem túl feltűnő tetoválása. Az egyik ilyen az AURORA felirat a középső ujján. Yeri nem sokat beszél a tetoválásairól, de a rajongók úgy gondolják, hogy ez Jonghyun Aurora című dalára utalhat. Jonghyun ugyanis Yeri közeli barátja volt.



3. Seungwoo "Don't Lock Me Up" tetoválása

A VICTON és X1 leaderének is van egy tetoválása a kulcscsontja alatt, ami azt mondja: "Don't Rock Me Up" A rajongók eleinte nem értették, mit jelenthet, de egy fansignon Seungwoo elmondta, hogy rosszul lett rátetoválva a mondat. Helyesen "Don't Lock Me Up" lett volna. Ez a mondat arra emlékezteti őt, hogy mikor szomorúnak, vagy mélyponton érzi magát ne zárja el, és tartsa meg magának az érzéseit.


4. Zico tetoválása

Ziconak van egy gyönyörű portré tetoválás a mellkasán, ami az édesanyját ábrázolja. A testvére, Taewoon elárulta, hogy a tetoválást épp a szíve fölé tetette, mert az édesanyja épp annyira fontos neki, mint a szíve.


5. Zico sárga szalag teteoválása

Míg az édesanyjáról mintázott tetoválás szívmelengető, addig ennek a sárga szalagnak a karján sokkal szívszorítóbb története van. Ez a szalag ugyanis a 2014-ben történt, Sewol komp tragédiájának szimbóluma. Több mint 300 ember veszítette életét, mikor a komp elsüllyedt, rengeteg fiatal áldozattal. Sajnálatos módon az egyik áldozat Zico csapatának, a Block B-nek a rajongója volt, és épp a koncertjükre tartott. Zico elment a 17 éves rajongó temetésére, és különleges vendégként elhívta a szüleit a koncertjükre. Zico más módon is lerótta tiszteletét a rajongó előtt: az egyik dala 4 perc 16 másodperces, ezzel emléket állítva a 4.16-án történt balesetnek.


6. Hyuna édesanyjához szóló tetoválása

Zico mellett Hyuna is magára varratott valamit, ami az édesanyja iránti szeretetét jelzi. Az övé azt mondja: "Az édesanyám a szívem, mely életben tart." A szavakat két apró csillag is díszíti. A tetoválás történetének szomorú része, hogy Hyunának a karriere miatt nem sok ideje volt az anyjával lenni. Egy műsor során azonban volt alkalma felhívni őt, és könnyek között mondta el neki, mennyire hiányolja.



Forrás: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése