Korea ékkövei

12 gyerekszínész, akik főszereplőkké nőttek

2022. április 2.

Nehéz eljutni oda, hogy valaki gyerekszínészből főszereplővé küzdje magát, mire felnő, de hoztam nektek egy listát azokról, akiknek ez sikerült.

1. Kim Yoojung

A most 21 éves Yoojung 4 évesen kezdte a szakmát, és hamar beváltotta a kritikusok hozzá fűzött reményeit, ugyanis mire tinédzser lett már több, mint 10 produkciót tudhatott maga mögött. 


2. Park Shinhye

Shinhye több mint 15 éve van a szakmában, azonban csak 13 éves volt, mikor először beválogatták, azóta pedig megállíthatatlan.


3. Kim Sohyun

Sohyun 7 évesen szerepelt először, majd 11 évesen szerződtették, mostanra pedig több mind 40 munka van a háta mögött.

4. Yeo Jingoo

Jingoo legtöbbször olyan szerepeket kapott, amiben a főszereplők fiatalkori énjét játszotta, a harmadik és negyedik szerepéért pedig megkapta a Legjobb gyerekszínésznek járó díjat is.


5. Yoo Seungho

Seungho teljesen véletlenül csöppent bele a szakmába; az édesanyja küldött róla egy fényképet az egyik cégnek egy promóciós anyaghoz, egy évvel később pedig már meghallgatásokra járt (a szerepeket pedig sikeresen meg is kapta).


6. Kim Saeron

Saeront az első nagy szerepe után, 9 évesen már meghívták a Cannes-i Filmfesztiválra, amivel ő lett a rendezvény legfiatalabb résztvevője.


7. Lee Hyunwoo

Már 13 éves kora előtt felfedezték a tehetségét, híressé pedig már 18 éves kora előtt vált.


8. Lee Seyoung

Seyoung 12 éves korában egy 5 éves szünetet tartott a gyerekszínészet után, és tinédzserként tért vissza ismét a képernyőre.


9. Moon Geunyoung

Geunyoung 12 évesen kezdett színészkedni, de csak 16 évesen figyeltek fel rá. Bár traumás izomelhalással diagnosztizálták (súlyos, végtagot veszélyeztető állapot, ami élethosszig tartó kezelést igényel), folytatta karrierjét.


10. Nam Jihyun

Jihyun 9 éves kora óta színészkedik, bár nem ez volt az álma; pszichológiát tanult.


11. Moon Gayoung

Gayoung több filmben kapott szerepet, mint sorozatban, bár a lábát a k-drámákkal vetette meg az iparban. 10 évesen kapta meg az első projektjét, 2020-ig pedig minden évben vállalt szerepet, egyedül 2012-ben tartott egy rövidebb szünetet.


12. Kim Hyunsoo

Hyunsoo reklámmodellként kezdte, színésznőként pedig 11 évesen debütált.


Forrás: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése