Korea ékkövei

4 dolog, amit ritkán látni a K-popban

2020. szeptember 21.

Sok olyan dolog van, ami mindenkinek teljesen természetes a k-poppal kapcsolatban; például, hogy szinte mindegyik csapatnak van egy leadere, vagy a bandák két csoportra bonthatóak: fiú- és lánybandákra. De vannak kevésbé jellemző dolgok is, amiket nem gyakran lát az ember. 

1. Vegyes csapatok

A legtöbb k-pop banda vagy csak fiú, vagy csak lány tagokból áll; a vegyes csapatok nagyon ritkák. Ennek egy oka az lehet, hogy a múltban már kiderült, hogy a vegyes csapatok népszerűsége nem olyan nagy, mint a csak fiúkból, vagy lányokból álló bandáké. De ez nem jelenti azt, hogy manapság sincsenek ilyen csapatok, hiszen ott van a KARD, ami egy színvonalas, kedvelt banda.

2. Csapatok egynél több vezetővel

A legtöbb csapatnak egy kijelölt leadere van, és nagyon ritka az olyan, ahol több vezető is van. Ez nem azt jelenti, hogy ne működne a dolog, hiszen ott van az ONF, ami erre a kevésbé jellemző jelenésre egy jó példa. Az ONF két csapatra van bontva, az egyik az ON, a másik az OFF alcsapat nevet viseli, az előbbinek Hyojin, az utóbbinak J-Us a vezetője.

3. idol testvérek egyazon csapatban

Az nem újdonság, hogy egy testvérpár mindkét tagja idol lesz, de általában különböző bandákba kerülnek. Ehhez képest ritka jelenség, ha egy testvérpár mindkét tagja énekes lesz, és még ugyanabban a bandában is kapnak helyet. De ez is létezik, hisz ott van például a Crayon Pop lánytestvér párja, Way és Choa, illetve a mostanra már feloszlott Boyfriend fiú testvérpárja is, Kwangmin és Youngmin (akik ráadásul még ikrek is).

4. Idolok, akik felvállalták, hogy kapcsolatban vannak

Az idolok randizása mindig is trükkös volt, hisz tudjuk, milyen szigorú szabályok vonatkoznak erre, és a rajongók mennyire nem szeretik, ha a kedvencükről kiderül, hogy már foglalt. Mivel a legtöbb rajongó szeret a maga kis fantázia világában élni, ahol elhiteti magával, hogy az idol az övé (lesz), nemcsoda, hogy egy randizós pletyka, vagy magának a kapcsolatnak a felvállalása az idol karrierjébe kerülhet. Éppen ezért legtöbbször az idolok nem vállalják fel a kapcsolataikat. De persze volt már rá példa, hogy a hírességek ezzel szembementek, erre példa például Hyuna és Dawn.

Forrás: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése