Korea ékkövei

A 3 legfőbb ok, amiért a k-pop gyakornokok kilépnek

2020. szeptember 17.
Annyi k-pop banda debütál évente, hogy azt sokszor számon tartani is nehéz. Ám még ennél is több olyan gyakornok van, akik el sem jutnak a debütálásig, mert még az előtt kilépnek. Ennek elég sok oka lehet, köztük például az, hogy nem csak idolnak, de gyakornoknak lenni sem egy rózsás menet; de most megmutatom azt a hármat, ami a legfőbb indokok között van.




1. Nagyobb szabadságra vágynak

A k-pop gyakornokokról köztudott, hogy nem csak a stresszel, de a rengeteg korlátozással is meg kell küzdeniük, így nem is csoda, hogy sokan kilépnek, mert több szabadságra vágynak. Sok korábbi gyakornokot interjúvoltak már meg, akik elmondták, hogy a korlátozások nagyon szigorú részét képezi a folyamatos súlymérés is, és elvárják tőlük, hogy napi szinten fogyjanak. Ilyen irracionális elvárások mellett nem csoda, hogy a legtöbben úgy döntenek, nem csinálják ezt tovább.

Az interjú alanyok azt is elmondták, hogy a gyakornokság alatt általában még iskolába járnak, így az általános ének- és táncórák mellett még az iskolai kötelezettségeiket is teljesíteniük kell. Egy volt gyakornok elmondta, hogy gyakran az iskolában aludt, mert annyira kimerült volt. 

2. Nem illik hozzájuk az idol-életmód

Az SM Entertainment egykori gyakornoka arról számolt be, hogy azért hagyta el a céget, mert az idolok életformája nem illett hozzá. Elismerte, hogy sokkal nehezebb volt a gyakornokság, mint amire számított, és úgy érezte, nem illik a többiek közzé, akikkel együtt edzett.

Go Yujin a 8D Creative gyakornoka volt, és részt vett a Produce 101-ben is nemrég bejelentette, hogy abbahagyja a gyakornokoskodást, mert ez az életmód  felemészti.

Nagyon sokáig voltam gyakornok, és keményen dolgoztam, de miután rájöttem, hogy ez az életmód felemészt, a napok egyre elviselhetetlenebbek lettek.

Így feladtam ezt a régi álmom, és sajnálom a rajongóim, akik már várták a debütálásom, de azt hiszem, mostantól az életem közemberként fogom élni.
3. Az ügynökség

A gyakornokok hajlamosak a rossz bánásmód miatt kilépni. Moon Sua majdnem egy évtizedig volt gyakornok a YG Entertainmentnél, ám sosem debütált a cégnél. Végül elhagyta a céget, és a rajongók arra gyanakodtak, hogy azért tette, mert már nem akart tovább várni a debütálásra. Moon Sua most a MYSTIC Storynál gyakornok.

Forrás: ITT

8 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen. Mindég szívesen olvasok, a sikergyerekek kulisszatitkairól.

    VálaszTörlés
  2. Én is csatlakozom előttem szólókhoz mindig szeretem ha hozol uj cikkeket!!Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyosak vagytok.:) Örülök, hogy tetszenek a cikkek!

      Törlés
  3. Éni s örülök mindig az új cikkeknek!!És várom az újakat!!Köszike!!!Léna

    VálaszTörlés
  4. Köszike az új cikket mindig szeretem olvasni amit megosztasz velünk erről a világról!!

    VálaszTörlés
  5. Jó mindig a cikkeidet olvasni!!Köszönöm!!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a sok érdekességet amit megosztasz velünk. Igy belátunk a kulisszák mögé is, ami sokszor nagyon szomorú.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, örülök, hogy tetszenek a posztjaim. :)
      És igen, sajnos sok dolog nem túl kellemes. :/

      Törlés