Korea ékkövei

2017-ben feloszlott lánybandák

2018. január 7.
Úgy gondoltam, egy bejegyzés keretében emlékezzünk meg a 2017-ben feloszlott lánybandákról. Sokuk mögött egyrészt nagy múlt, másrészt rengeteg hűséges rajongó állt. De voltak szinte friss bandák is, akik végül mégis a feloszlás mellett döntöttek.

I.B.I


A lányok 2016-ban debütáltak a Loen Entertainment alatt. A lányok bejutottak a 'Produce 101' top 22-jébe, de a végső csoportba már nem. Igaz, már a rövid promóciós időszak után a feloszlást tervezték, jó volt látni, hogy csapatként tudtak együttműködni a 'Molae Molae' daluk készítése, illetve saját showjuk, a "Hello I.B.I" alatt.

I.O.I


A lányok szintén a Produce 101 projekt "termékei". A lányok top 11-esek voltak, és egy éven át tartó promós időszakot tartottak. A csapat azonnal bombaként robbant be a kpop világba. A Dream Girls-el debütáltak, később pedig mindenhol csak a lányok Pick Me című számát lehetett hallani. A lányok nagyon népszerűek voltak, mégis a 2016-ban tartott söuli koncert volt számukra az utolsó nyilvános szereplés, mint I.O.I. Ekkor adták ki utolsó albumukat is, a Downpour-t. Nagyon sok díjat nyertek, és rövid pályafutásuk ellenére is 2016 hihetetlen részei voltak, és rengeteg szívet összetörtek, mikor 2017-ben bejelentették, hogy feloszlanak. Mikor arról kérdezték őket, hogy láthatjuk-e még őket újra egy csapatként azt felelték, hogy öt év múlva ismét szeretnének összeállni.


SPICA


A lányok 2012-ben debütáltak a B2M Entertainment alatt. Lee Hyori fel is bukkant első debütáló számuk MV-jében, a Doggedly-ban, ami jól megdobta a lányok népszerűségét, illetve Lee Hyori csapata pár évig a szárnyai alá is vette a SPICA-t. A lányok második EP-je bekerült a Gaon’s Weekly Chart top 10-ébe.


Wonder Girls

A lányok a JYP Entertainment alatt debütáltak még 2007-ban, az Irony számukkal. HyunA nem sokkal később kiszállt a csapatból, és őt Yeeu-val helyettesítették néhány hónappal később. A csapat 2008-as száma, a Nobody hozta meg nekik az áttörést. Ezután az angol piacra fókuszáltak, és kiadták az előbb említett dalt angol nyelven is, amivel ők lettek az első banda, akik betörtek az angolokhoz. Szerettek volna kiadni egy angol albumot is, ám Sunmi kilépett, hogy a tanulmányaira fókuszáljon, őt pedig Hyermi helyettesítette, így ez a terv nem valósult meg.

SISTAR

A lányok a Starship Entertainment alatt debütáltak 2010-ben Push Push című számukkal. 2010-ben jelentették meg Loving U számukat, amivel kiérdemelték a Summer Queens címet. Ehhez a címhez társult még a Touch My Body, I Swear, Shake It, és az I Like That - mindegyik hatalmas siker volt. Nemrég azonban minden siker ellenére a Starship bejelentette, hogy a lányok Lonley című száma lesz az utolsó; ugyanis feloszlanak. A számot körüllengi a búcsúzás szomorkás hangulata is, ami persze jó értelemben nyomta rá a bélyegét a lányok utolsó dalára.


miss A



A miss A 2010-ben debütált a JYP Ent. alatt. Először Kína tévéiben bukkantak fel, majd pedig rengeteg tagcsere után jutottak csak el a dél-koreai debütálásig. Már a debütáló számukkal, a Bad Girl Good Girl-el első helyezett díjat nyertek. 2011-ben Kínában is debütáltak, és ekkor kezdték meg a Kínában való promotálást is. Az utolsó albumuk 2015-ben adták ki, ami a Colors címet viselte. Először Jia hagyta el a csapatot 2016-ban, majd Min a JYP-t 2017-ben, így Suzy és Fei ketten maradtak. Nem sokára azonban a JYP bejelentette a feloszlást.

2 megjegyzés:

  1. A Sistar-t pedig annyira szerettem. 😭

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam, sokan szerették őket. :) (Mondjuk én nem szeretem a lánybandákat, szóval én kivétel vagyok a mindenki alól. :D )

      Törlés