Korea ékkövei

Béreld ki a saját oppádat!

2021. február 27.

Hölgyeim, ugye, hogy ti sem utasítanátok vissza egy szöuli túrát álmaitok oppájával? Egészen pontosan egy olyan túrát, aminek keretében egy jóvágású fiatalember csodás tudásával megmutatja nektek Szöul minden zegzugát, olyat is, amiket csak a koreaiak ismernek? Pont úgy hangzik, mint egy álom, igaz? Hát, akkor hadd mondjak valami nagyon klasszat (vagy bizarrt): az Oh My Oppa valóra váltja a hozzánk hasonló koreaboo-k álmait, ugyanis ha Koreában jársz, kibérelheted a saját, jóképű oppádat, aki körbevezet Szöulban. Döbbenetes, miből pénzt nem csinálnak az emberek, igaz?

A túrák

Az Oh My Oppa különféle túrákat kínál különféle érdeklődési körű embereknek. Teljesen privát, csak neked és az oppádnak, így pedig minden figyelem rád irányul. A weboldaluk jelenleg nem elérhető (gondolom a korona miatt), de egyébként 8 oppa közül lehet választani, akikről bizony érdekességek is találhatóak az oldalon, illetve minegyikükkel máshová látogathatsz el. Mondom is, mit lehet tudni az oppákról!

Aiden: Szakterülete Ikseon dong, amely Szöul egyik legrégebbi falvainak ad helyet. Kulisszatitok: ez a koreai párok egyik kedvenc randevúhelye is. 

Arami: Ha a Han folyó mentén szeretnél biciklizni, vagy végigjárni Hongdae híres játéktermeit, akkor Aramai a te embered; akarom mondani oppád. 

Hue: Inkább a hagyományok és a kultúra érdekel? Hue egy gyönyörű kávézót üzemeltet, itt is nőtt fel. Szereti a Bukchon Hanok falu környékén honos kultúrát, szóval ha el akarsz menekülni a zajos városból, ő a te tökéletes oppád.

William: Gasztroguru vagy, vagy csak imádsz enni? William szakértője a Gwangjang piac ínycsiklandozó ételeinek! Ha pedig degeszre tömtétek magatokat, elvisz egy sétára a Cheonggyechon patak mentén (ami, ha esetleg nem gondoltad volna, szintén egy népszerű turbékolós hely).

Kihyun: Ő egy viszonylag új fiú, aki Huehez hasonlóan biciklizget veled a Han folyó mentén, vagy elvisz a Coex bevásárlóközpontba.

Jake: Gangnam és luxus kell? Akkor Jake elvisz egy társasjátékra egy kávézóba, vagy egy játékterembe, éjszaka pedig a romantikus Banpo piacon vezet körbe.

Sam: Ő Szöul keleti oldalára visz, ahol megnézheted a Sky Towert, ami a Lotte World Mall része, és Korea legnagyobb épülete.

Ryan: Ryan építésznek tanult, úgyhogy mindent tud Korea épületeiről. Bérelhettek hanbokot (koreai tradicionális viselet), és bejárhatjátok a Gyeongbokgung palotát.

A képek az Oh My Oppa jóvoltából

És ha azt hinnéd, az Oh My Oppa az egyetlen ilyen szolgáltatás, nagyon tévedsz. A Seoul Oppa volt az Oh My Oppa elődje, ami mostanra már sajnos megszűnt. A Seoul Oppa szolgáltatása annyiban volt más, hogy ott minden oppának megvolt a maga szakterülete: volt aki zenére, művészetekre, kultúrára, építészetre, történelemre, divatra vagy kozmetikára volt specializálódva. A Seoul Oppa 2019 márciusában kezdte meg a szolgáltatásait. Nekik is 8 elérhető oppájuk volt.


Az oldalon elérhető volt egy rövid bemutatkozás, és hogy a srácok milyen nyelveket beszélnek, hiszen főleg a külföldiekre specializált szolgáltatásról beszélünk.

A túrák

A túrák úgy 18.000 forinttól kezdődtek, és a helyszínei nem voltak sokkal különbözőek az Oh My Oppáétól. Volt egy cseresznyevirág túra a Seokchoni tó körül, egy SMTOWN és Coex bevásárlóközpont túra, meg lehetett látogatni a Gyeongbokgung palotát, Hongdae-tBukchon Hanok falvait, a Han folyót és parkjait, és a Lotte World Mall épületközpontot.

Na de mi van, ha valakit egyik sem érdekli a felsoroltak közül? Nos, az legkevesebb 27.000 forintért megtervezhette a saját túráját. 

A túra végén a cég fotósa készített egy polaroid fotót szuvenírként.


Sajnos a Seoul Oppa megszűnt, az Oh My Oppa pedig jelenleg zárva van, de ha egyszer Koreában jártok, mindenképp béreljetek magatoknak egy oppát, mert biztos nagy kaland. 


Forrás: ITT és ITT

3 megjegyzés:

  1. Érdekes tájékoztató. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, ezt az érdekességet! 😍
    De egy problémám van, az én kedvencemet nen lehet bérelni. 😢

    VálaszTörlés