Korea ékkövei

Nama Csokoládé recept

2021. február 8.

Ha valaki valami nassolni valóra vágyik egy jó kis film vagy sorozat mellett, annak most hoztam egy könnyed, nagyon finom édesség receptet a húgom jóvoltából. Ő találta és készítette el a sütit, úgyhogy ennek a posztnak a megszületése is az ő érdeme! 

A Nama Csokoládé (生チョコレート) egy japán édesség, és nagyon népszerű például a japán reptereken, ahol cuki kis dobozokban lehet kapni őket, és szuvenírként hazavinni a családnak (vagy magadnak nasiként az útra). Nem csakhogy könnyű, de nagyon gyorsan el is készíthető, mindössze 20-30 percet (vagy ha valaki ügyes, még annyit sem) vesz igénybe, mert még sütni sem kell, viszont cserébe sokáig eláll (nyilván ezért is bírja ki a repülőutat), és jó gyorsan el is fogy (ezt tapasztalatból mondom). Az alább található hozzávalók, recept, és az ízvilág leírása is mind a húgom munkája!


Hozzávalók:

  • 400 g étcsokoládé (tortabevonó, 70% kakaótartalommal)
  • 200 ml tejszín (Hulalát használtam)
  • 50-70g ráma
  • 1 evőkanál rum
  • Kakaópor (tetejére)
  • Sütőpapír

Elkészítés:

Szeleteljük fel a csokoládét! A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, és forraljuk fel őket, amíg buborékozni nem kezd, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá az összetört csokoládét! Keverjük, amíg szép, sima krémet nem kapunk. Adjuk hozzá az egy evőkanál rumot, és azt is keverjük el benne. Béleljünk ki egy tepsit (kisebb méretű tepsit ajánlok, hogy szép magas legyen) sütőpapírral, majd öntsük bele a krémet, és tegyük be a hűtőbe addig, amíg meg nem keményedik (kb. fél napig), és könnyen ki lehet szedni a tepsiből! Vágjuk fel, és szórjuk meg kakaóporral, majd ízlésesen tálaljuk!

Ajánló, és ízvilág: "Nagyon egyszerű recept, 20 percen belül elkészíthető, a végeredmény pedig egy tökéletes nassolni való édesség, amit egy hideg téli, de egy forró nyári napon is szívesen fogtok fogyasztani, ezt garantálhatom. Miután egyszer megízlelték a rum és az étcsokoládé keveredő aromáját, nem fogtok tudni betelni vele. Az étcsokoládé kellemes keserű íze, a rum épp megfelelő alkoholossága nyelvbizsergető. Ha gyorsan bekapnátok valami édeset, megnyugtató érzés, ha egy ilyen vár a hűtőben, amihez még csak villa sem szükséges, egyszerűen lekapunk egyet a tálcáról, és már is elégedetté tesszük a gyomrunkat! Készítsétek el a recept alapján, és merüljetek el ebben a keserű, nyálcsorgató ízvilágban!” 

Én még annyit fűznék hozzá, hogy kifejezetten tömény süteményről van szó, tehát két szelet is eléggé eltelít.

Ha elkészítitek, írjátok meg, milyen lett, és hogy ízlett! Jó étvágyat! ^-^

1 megjegyzés: