Korea ékkövei

K-pop idolok, akik követtek már el bűncselekményt

2020. július 1.
Korea szereti nagyon makulátlannak és tökéletesnek bemutatni a hírességeit, és felállítani nekik egy olyan álarcot, ami sokszor a közelébe sem ér a valóságnak, és az idol valójában gyökeres ellentéte annak, mint amilyennek mutatja magát. Nyilván az ember vigyáz az imázsára, de Korea ebben átesett a ló túlsó oldalára. Most azonban egy olyan poszt következik, ami bizonyítja, hogy akármennyire is szeretnék elhitetni a rajongókkal, hogy az idoljaik makulátlanok, valójában ők is épp ugyanolyan törvényszegéseket (vagy rosszabbakat) követnek el, mint az átlag emberek. Ebben a bejegyzésben olyan idolokat gyűjtöttem össze, akik kisebb-nagyobb bűncselekményeket követtek el; némelyiküket le is tartóztatták, némelyiküket azonban nem.

1. Cha Ju Hyuk

Név: Cha Ju Hyuk
Bűncselekmény: Erőszak
Született: 1991
Banda: Co-ed School

A kiskorú alkohol fogyasztás csak a jéghegy csúcsa az énekesből lett színész számára. Ju Hyuk ugyanis intézetbe került, miután (még a debütálás előtt) megerőszakolta egy iskolatársát.


2. Kim Hyun Joong

Név: Kim Hyun Joong
Bűncselekmény: családon belüli erőszak
Született: 1986
Banda: SS501

2014-ben Hyun Joongot letartóztatták, mert megverte a barátnőjét. A lány többszörös sérüléseket szenvedett (törött kar és törött bordák), és hetekig kórházban feküdt.



3. Dasom

Név: Dasom
Bűncselekmény: Kiskorú alkoholizmus és szervezett erőszak
Született: 1993
Banda: Sistar

Dasom egy hírhedt középiskolai banda tagja volt, amely szexpartik szervezéséről volt ismert, amit abból a pénzből finanszíroztak, amit a többi gyerektől loptak.  A pénzlopásról és az ezekben a bulikban való részvételről a cyworldjén (a koreai Facebook) beszélt.


4. Kangin

Név: Kang In
Bűncselekmény: ittas vezetés és cserbenhagyásos gázolás
Született: 1985
Banda: Super Junior

2009-ben Kangint letartóztatták, mert részegen szétvert egy benzinkutat. Egy hónappal a bűncselekmény után újra letartóztatták, méghozzá egy cserbenhagyásos gázolás miatt. Vezetés közben ráadásul alkohol hatása alatt állt.



5. Ji-Yeon

Név: Jiyeon
Bűncselekmény: szexkamera
Született: 1993
Banda: T-Ara

Ji-Yeon 14 éves kiskorú volt még, amikor is videóra vette magát, ahogy (szépen szólva) intim előadást tartott online.


6. Choi Jong-Hoon

Név: Choi Jong-Hoon
Bűncselekmény: zaklatás
Született: 1990
Banda: FT Island

Jong-Hoon aranyos és ártatlan maszkja mögött egy hazug csaló rejlik. A középiskolás évei alatt több mint 3 tanulónak is iskolát kellett váltania, mert nem bírták elviselni Jong-Hoon zaklatását.


7. Soyou

Név: Soyou
Bűncselekmény: kiskorú alkoholizmus
Született: 1992
Banda: Sistar

Soyouról azt pletykálták, hogy egy il-jin volt (olyas valaki, aki zaklat másokat, iszik, cigizik, lop és megkeseríti a többi diák életét), és az alábbi képek alátámasztani látszanak ezt a pletykát.


8. Gain

Név: Gain
Bűncselekmény: kiskorú alkoholizmus és dohányzás
Született: 1987
Banda: Brown Eyed Girls

Gaint azzal vádolták, hogy zaklatta a diáktársait, elvette a pénzüket, hogy alkoholt és cigarettát vegyen belőle.



9. Nana

Név: Nana
Bűncselekmény: kiskorú alkoholizmus, dohányzás, zaklatás, lopás
Született: 1991
Banda: After School

Nana sosem szégyellte a múltját, sőt nosztalgikusan beszélt a "rossz lány" korszakáról, amire azt mondta, hogy szerinte muszáj volt keresztülesnie egy ilyenen is. Az ő esetében ez a "korszak" zaklatást, lopást, ivást és dohányzást jelentett.



10. Nichkun

Név: Nichkhun
Bűncselekmény: ittas vezetés
Született: 1988
Banda: 2 PM

2012-ban Nichkhunt ittas vezetés miatt tartóztatták le. A szituáció azért volt sokkoló a rajongóknak, mert Nichkhun nem egyszer oktatta ki Victoriát a "We Got Married" műsorban a biztonságos vezetésről.


11. Ailee

Név: Ailee
Bűncselekmény: kiskorú pornográfia 
Született: 1989

2013-ban Ailee ex-barátja közétett egy videót, amiben a lány meztelenül énekelt és táncolt. Habár a cége azt állította, hogy egy fehérnemű márka meghallgatására készült a videó, ezt senki nem vette be. Ezenkívül több más meztelen kép is előkerült Ailee-ről, amelyek fizetett pornóoldalakra voltak feltöltve.


12. Jaejoong

Név: Jaejoong
Bűncselekmény: ittas vezetés
Született: 1986
Banda: JYJ

Jaejoongot 2006-ban tartóztatták le ittas vezetésért. Bár ő azt állította, hogy csak egy korty sojut ivott, az alkohol szintje 0,071%-os volt, ami bőven elég volt ahhoz, hogy elvegyék a jogosítványát.


13. Park Bom

Név: Park Bom
Bűncselekmény: drog csempészet
Született: 1984
Banda: 2NEI

Hivatalosan is megerősítették, hogy Park Bom 2008 és 2014 között pszichoterápiás gyógyszereket csempészett Dél-Koreába. Bár ő azt állította, hogy azt hitte, a pirulák legálisak Dél-Koreában, a kapszulákat mégis egy plüss maciba rejtve találták meg.



Forrás: ITT

4 megjegyzés:

  1. Wow, ez nagyon durva, elég sokan megleptek a felsoroltak közül! Köszi a cikket, érdekes volt olvasni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtöbbről már tudtam, mikor írtam a cikket, de mikor annak idején kijöttek a hírek, vagy én rátaláltam valahogy, akkor engem is eléggé sokkolt egy-két eset. Nem is az esetek, hanem azok, akik elkövették. Azt hiszem, akkor kezdtem el én is rájönni, hogy a k-pop ipar mégsem olyan csilli-villi, mint azt naiv kis kezdő k-popperként gondoltam.
      Örülök, hogy tetszett a cikk! :)

      Törlés
  2. Köszi Vivien,
    Imádon ablogod, csak lenne több időm��

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A blog nem szalad sehová, nem sürget senki. :)
      Köszönöm, örülök, hogy tetszenek a posztjaim!

      Törlés